Obľúbení “mlynskí” kuchári Daniel Sípos a Karol Bíly boli v Žiline na medailovej žatve!

Žilinská gastronomická jeseň je najväčšou súťažou kuchárov na Slovensku. Medzi súpermi kuchárov z Venzy boli aj šéfkuchári z Grand hotelov či mediálne známi kuchári. Na súťaž pozvala kuchárov z Venzy kolegyňa zo Žilinskej univerzity (prevádzka Nová Menza). Žilinskej gastronomickej jesene sa zúčastnili aj zástupcovia z jedální Technickej Univerzity Košice, Žilinskej Univerzity, Univerzity Karlovej z Prahy.

„Venzáci“, obsadili výborné prvé miesto a taktiež bronzovú líniu. Daniel bodoval v príprave street foodu a Karol zas predviedol svoje kvality ukuchtením predjedla a teplého jedla.V kategórii street food vyhral Daniel Sípos prvé miesto. Pripravoval trhaný hovädzí mix (roštenka a krk), zeleninovú oblohu, domáci dip, fit hranolky. Bronzovú líniu dosiahol kuchár Karol Bíly. Na súťaži  pripravil predjedlo: foie gras s brusnicami a ako teplé jedlo bodovala bravčová kotletka s dusenou šošovicou a tekvicovo – smotanovým pyré, dozdobená baby cviklou s chrenovou podstielkou.

  Výsledky našich chalanov sú potvrdením narastajúcej kvality našej univerzitnej jedálne. Tá sa odzrkadľuje aj v jej obľúbenosti medzi študentami a stále viac aj neštudentami. Venza na Mlynoch je jedáleň, ktorá sa okrem prípravy chutných jedál z domácich a čerstvých surovín venuje v neposlednom rade aj kreatívnym a trendy spôsobom servírovania a prípravy pokrmov. Skúsený a dobre naladený personál je poslednou, ale nemenej dôležitou ingredienciou, ktorá sa skrýva za receptom popularity tohto stravovacieho zariadenia.

Chalanom teda gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu Venzy i Univerzity Komenského. Veríme, že o podobných úspechoch budete počuť čoraz častejšie. Jedáleň Venza nájdete v Mlynskej doline na Átriových domkoch blok K. My vás za personál Venzy pozývame ochutnať dobroty priamo z ich šikovných rúk ešte dnes!